1.12.2017. 12:10
5
Sud KS odbacio optužbe protiv M.R. koja je optužena da je maltretirala maloljetno dijete
Sudsko rjesenje
Sudsko rjesenje
Sudsko rjesenje
Sudsko rjesenje
Sudsko rjesenje
Kantonalni Sud Sarajevo odbacio je optužbe protiv M.R. koja je optužena da je maltretirala maloljetno dijete i vrijeđala njegovu majku u naselju Vogošća.

O svemu tome govorila je majka dječaka u našem prilogu: Majka iz Sarajeva očajna: Zlostavljaju mi dijete dvije godine, a policajac mu je zaprijetio da će ga napiti benzinom i zapaliti

Nakon toga javila nam se optužena M.R. sa sudskim rješenjima o svim navedenim događajima iz videa koje je sud odbacio i proglasio da nije kriva. 

Jedan od događaja bio je 19.06.2016. godine kada je M.R. tužena da je ispred haustora stambene zgrade narušavala javni red i mir i mldb B.M. uhvatila za majicu u predjelu prsa obraćajući mu se riječima "Došlo je vrijeme da te smaknem, cigane jedan, je*** ti majku u p****". Sud je obustavio ovaj postupak jer na usmenom pretresu ovlaštenog organa nije dokazano da je okrivljena prekršaje koji joj se stavljaju na teret počinila. Više detalja na fotografiji sudskog rješenja u galeriji.

Jedan od događaja bio je 05.04.2016. godine kada je M.R. optužena da je pljunula maloljetnog B.M. Sud KS je obustavio prekršajni potupak jer iz razloga što nije dokazano da je okrivljena učinila prekršaj koji joj se stavlja na teret. Više detalja na fotografiji sudskog rješenja u galeriji.

Jedan od događaja bio je 13.10.2016. ispred škole Zahid Baručija kada je tužena M.R. verbalno napala maloljetnog M.B., ali Sud KS je obustavio prekršajni potupak i za ovaj slučaj, iz razloga što nije dokazano da je okrivljena učinila prekršaj koji joj se stavlja na teret. Više detalja na fotografiji sudskog rješenja u galeriji.

Remić Aleksandar koji zastupa M.R. u ova tri slučaja, ali i u krivičnom postupku po prijavi M.A. rekao je kako je ovo posljednja odluka prekršajnog suda gdje je obustavljen postupak protiv M.R.

"Ovo je već treći put da je obustavjen postupak vođen proitv M.R. po prijavi M.A. i sva tri su obustavljena zbog nedostatka dokaza"
, rekao je advokat Remić Aleksandar.

 

 

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.