2.12.2017. 9:16
0
Vrlo je moguće da je Praljak cijankalij sakrio u bočicu od lijekova s obzirom da su kontrole bile slabije
Holandsko tužilaštvo objavilo je preliminarne rezultate obdukcije koja je jučer napravljena na tijelu Slobodana Praljka.

Piše: Haris Ahbabović

Prema preliminarnim rezultatima toksikoloških ispitivanja, u Praljkovoj krvi zabilježena je koncentracija cijankalija, što je rezultiralo zatajenjem srca, objavilo je tužilaštvo.

Prilikom obavljanja obdukcije bila su prisutna dva hrvatska stručnjaka. Po dogovoru s Haškim sudom i hrvatskim vlastima, stručnjacima iz Hrvatske bilo je dozvoljeno posmatrati obdukciju na tijelu Slobodana Praljka, prenosi Avaz.

Haški tribunal će sada otvoriti istragu kako je uopće donijelo do toga da Praljak unese otrov u sudnicu i da počini samoubistvo.
 
"General Slobodan Praljak imao je zdravstvenih problema, zato je uz sebe, u ćeliji, već duže vrijeme imao nekoliko bočica s lijekovima među koje je mogao sakriti i otrov. Kada ga je, kako i od koga dobio tek treba utvrditi, ali za sada je jasno da stražari nisu provjeravali sadržaj bočica jer se bližio kraj rada Haškog tribunala, pa su kontrole bile ležernije", rekao je jedan od Praljkovih prijatelja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.