2.12.2017. 12:55
0
Sjednica Predstavničkog doma PSBiH bit će nastavljena 14. decembra
Prekinuta 53. sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH mogla bi biti nastavljena 14. decembra, potvrđeno je za Patriju iz Parlamenta BiH.

Inače, ovo je drugi put u posljednjih mjesec dana da e ova sjednica prekida I zakazuje ponovo.

Predsjedavajuća Borjana Krišto (HDZ) poslejdnji put 29. novembra  obavijestila je Kolegij da traži odgađanje sjednice zbog presude u Hagu.

Nakon pauze od pola sata koja je održana na zahtjev Kluba SNSD-a, a zbog odsustva predstavnika iz reda hrvatskog naroda, zastupnici i mediji su obaviješteni kako 53. sjednica neće biti nastavljena, kao ni 54. sjednica. 

Informacija o odgađanju sjednice Zastupničkog doma PSBiH saopćena je nedugo nakon incidenta u Haškom tribunalu koji je ispijanjem otrova izazvao Slobodan Praljak.

Nastavak 53. i 54. sjednica Zastupničkog doma PSBiH i ranije su ovog mjeseca otkazani i to nakon što se na sjednici nisu pojavili zastupnici iz Saveza za promjene, a koji su po nalogu člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića taj dan otišli na konsultacije u Banju Luku.

Blokada je dakle očigledna, s tim da iz SDP-a, DF, SBB tvrde da nije bilo razloga da se prekine zajsednje, jer je bilo kvoruma.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.