5.12.2017. 20:15
0
Studenti u Banjaluci u ulozi domaćina ambasadoru Wigemarku
Info dan Banja Luka
Info dan Banja Luka
Info dan Banja Luka
Info dan Banja Luka
Info dan Banja Luka
Prošlogodišnji članovi pobjedničkog tima projekta EU for You danas su bili domaćini ambasadoru Evropske unije u BiH Larsu-Gunnaru Wigemarku koji je posjetio Banjaluku povodom predstavljanja ovog projekta.
Na samom početku razgovora sa studentima Ekonomskog fakulteta i Akademije umjetnosti, ambasador Wigemark je bio oduševljen činjenicom da su na pitanje da li žele ostati da žive u svojoj zemlji po završetku studija, gotovo svih 150-tak studenata odgovorilo potvrdno.  
 
"Jako sam sretan da vidim da ima toliko mladih ljudi u ovoj zemlji koji su željni znanja i prilike za rad.  Mi u Delegacije EU u BiH sa svoje strane činimo sve da vam za to pružimo prilike, kroz ovaj i druge projekte koji su namjenjeni studentima.  Na vama je da iskoristite ove šanse i da svojim angažmanom budete pokretačka snaga za promjene u zemlji i kreairate društvo u kojem svi žele živjeti," poručio je ambasador Wigemark. 
 
Projekat je počeo sa Info danima na 8 javnih univerziteta u BiH, koji predstavljaju priliku za upoznavanje i razgovor sa studentima i mladim ljudima, te za najavu ostalih aktivnosti projekta.
 
U okviru ovog projekta, studenti dodiplomskih studija sa 8 javnih univerziteta/14 fakulteta iz BiH će uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, raditi na izradi javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih o socio-ekonomskim reformama, posebno u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva.
 
Ovo je bio četvrti info dan u okviru projekta 'EU for You - E4U', a naredni info dani će se održati u Bihaću, Bijeljini, Mostaru i Tuzli.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.