6.12.2017. 11:17
0
Premijer Novalić s ambasadorima Austrije i Švicarske
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu ambasadora Austrije u BiH Martina Pammera i ambasadoricu Švicarske Konfederacije Andreu Rauber Saxer.

Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u BiH, u svjetlu posljednje posjete komesara za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesa Hahna.

Iznoseći svoje dojmove s ovog sastanka na kojem je prezentirao dostignute domete u provođenju Reformske agende, federalni premijer je rekao da je u dijelu javnosti izražen pesimizam u pogledu njegovih rezultata, ali da to nije zasnovano na činjenicama. Naprotiv, na ovom skupu jasno su izneseni dosadašnji dobri rezultati u provođenju reformskih procesa, ali i dalji zadaci koje je potrebno provesti na putu približavanja euroatlantskim integracijama.

- Komesar Hahn je jasno naznačio prioritete, a to su akcize, budžeti i odgovori na Upitnik Evropske unije. U pogledu sva tri pitanja uvjeren sam da ih možemo uspješno riješiti - rekao je premijer Novalić.

Istaknuto je da se proces evropskih integracija naše zemlje odvija u dobrom smjeru, ali da je potreno njegovo ubrzanje da bi se što prije stiglo do željenog cilja, a to je da Bosna i Hercegovina postane punopravni član zajednice evropskih država.

Bilo je riječi i o poteškoćama s kojima se suočavaju neke austrijske i švicarske kompanije u poslovanju u našoj zemlji i kako im omogućiti povoljniji poslovni ambijent, saopćeno je iz   Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.