6.12.2017. 14:15
0
Papa Franjo zatražio da se poštuje status quo u Jeruzalemu
Papa Franjo zatražio je u srijedu da se poštuje status quo u Jeruzalemu i pozvao na razboritost i mudrost, nekoliko sati prije nego što bi američki predsjednik Donald Trump trebao priznati Jeruzalem izraelskim glavnim gradom, javljaju agencije.


 "Ne mogu skriti duboku zabrinutost situacijom stvorenom zadnjih dana oko Jeruzalema", rekao je Franjo na sedmičnoj općoj audijenici. 

"Pozivam na poštivanje statusa quo u Jeruzalemu u skladu s važećim rezolucijama UN-a", rekao je. 

"Jeruzalem je jedinstveni grad, svet židovima, kršćanima i muslimanima, koji štuju sveta mjesta svojih religija. Molim Gospodina da se sačuva i osnaži identitet Jeruzalema, na dobro Svete Zemlje, Bliskog istoka i svijeta. Molim se da prevladaju razboritost i mudrost, da se ne dodaju nove napetosti u svijetu već prepunom okrutnih sukoba", rekao je papa Franjo, prenosi Hina.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.