7.12.2017. 12:39
0
Srebrenica: Završeno asfaltiranje gradske saobraćajnice
Radnici „Zvornik puteva“, danas su u Srebrenici završili asfaltiranje na rekonstrukciji glavne gradske saobraćajnice od autobuske stanice do motela „Alić“ . Ostaje da se asfaltira dio trotoara i trg ispred Tržnog centra „Zvorničanka.

-Iako smo tokom izvođenja radova imali niz problema, projekt će za nekoliko dana biti potpuno završen i izvršen prijem radova. ostaje da se završe započeti poslovi na izgradnji trotoara od Soloćuše do benzinske pumpe na ulazu u grad, u dužini od 1.650 metara i asfaltiranje puta Žutica- Sućeska, dužine dva kilometra, koje finansira Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica- pojasnio nam je Jelenko Vasić, direktor „Zvornik puteva“

Sredstva za rekonstrukciju glavne gradske saobraćajnice, dužine 2,8 kilometara, trotoara, dva kružna toka i parkirališta, finansirala je Vlada Republike Srbije u iznosu od 688.970 eura.

Nakon završetka svih radova ostaje postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije, kao bi se saobraćaj u gradu odvijao po saobraćajnim znakovima i ustaljenim pravilima, što nije bio slučaj tokom izvođenja radova - navodi Avaz.


(Aida Selmanović) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.