11.12.2017. 16:47
0
GPBiH: Otkriveni ilegalni migranti
Pripadnici Postrojbe granične policije Trebinje u ponedjeljak su na području Gacka otkrili dvojicu Libijaca i Palestinca koji su, prema njihovim riječima, iz Crne Gore ilegalno ušli u BiH, izvijestila je Granična policija BiH.

Službenici PGP-a Trebinje su 9. prosinca na MGP-u Zupci kontrolirali četiri Libijca, Sirijca i Marokanca koji su, prema njihovim izjavama, u BiH ilegalno ušli iz Hrvatske putnim pravcem koji vodi do prijelaza. Istoga dana od službenika Policijske stanice Trebinje pripadnici Granične policije BiH su preuzeli ilegalnog migranta državljanina Pakistana. Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Pripadnici Granične policije BiH, od službenika Policijske stanice Velika Kladuša, 10. prosinca preuzeli su sedam osoba s područja Kosova koje su ilegalno ušle i boravile u BiH. Otkrivene su u privatnoj kući državljanina BiH.

Službenici PGP-a Velika Kladuša protiv bh. državljanina I. S. Tužiteljstvu BiH predat će izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje osoba“. Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, navodi se u izviješću. 


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.