12.12.2017. 17:59
0
Hamdija Abdić Tigar i ostali uhapšeni pušteni na slobodu. Tigar na Facebooku napisao: Nismo mi zločinci. Sloboda!
Na nedavno završenom ročištu u Kantonalnom sudu u Bihaću, odbijen je prijedlog Tužilaštva USK za određivanje pritvora Hamdiji Abdiću Tigru i drugima u predmetu ubistva generala HVO Vlade Šantića

Uhapšeni su bili Hamdija Abdić, Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Enver Keranović i Ramiz Bajramović, a današnje ročište je počelo u 14:30.

Podsjećanja radi Hamdiju Abdića i ostalu četvoricu jučer je uhapsila Federalna uprava policije, a na zahtjev Tužilaštva USK, a sve zbog sumnje da su odgovorni za ubistvo generala HVO Vlade Šantića, koje se desilo u noći 8. na 9. mart 1995. u Bihaću.

Kako neki podaci govore, Šantić je te noći odveden u Hotel Sedra, koji se nalazi u Cazinu, gdje je prvo pretučen, a potom i ubijen sa četiri hica. Navodno, njegovo tijelo je zatim bačeno u bačvu u koju je dodat i benzin, nafta i razrjeđivač, a bačva odnesena u naselje Grabež.

Početkom 2014. zaštićeni svjedok je izjavio da se tijelo Šantića nalazi u pomenutom naselju Grabež. Nakon iskopavanja na tom lokalitetu, pronađena je bačva sa ostacima jedne osobe, no DNK analizom nije moglo ništa biti utvrđeno.

Nakon puštanja na slobodu, Hamdija Abdić Tigar je na svom Facebooku objavio sliku sa bliskim ljudima, iz jednog restorana u Bihaću, a uz sliku je dodao opis: Nismo mi zločinci. Sloboda.

Image may contain: 10 people, people smiling, people sitting, table and indoor

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.