13.12.2017. 17:22
0
Kod spomenika 'Ljiljan' izvršena primopredaja razminiranog terena
U neposrednoj blizini spomenika "Ljiljan" u Jasenici kod Gradačca u srijedu je izvršena primopredaja razminiranog terena površine oko 8 500 četvornih metara.

Pronađeno je jedna neeksplodirana trenutna tromblonska mina, koja je uništena na licu mjesta. Po riječima pripadnika OS BiH koji su izvršili razminiranje, zadatak je bio zahtjevan, a dodatni problem predstavljala je bujna vegetacija.

Radovi na razminiranju trajali su 13 radnih dana, od 21. studenog do 13. prosinca.

Primopredaji razminiranog terena nazočili su predstavnik BHMAC-a Regionalnog ureda Tuzla Armin Kadić, Oružanih snaga BiH Mehmed Suljić i šef Službe CZ Općine Gradačac Isam Sendić.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.