14.12.2017. 11:57
0
Dodik: Suspendovaćemo primjenu MAP-a
Republika Srpska će obustaviti primjenu Akcionog plana za članstvo u NATO, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske nakon sastanka sa Aleksandrom Vulinom, ministrom odbrane Srbije.

"Sa stanovišta RS, imajući u vidu činjenicu da se intervencionizam odnosio prije svega na otimanje imovine, prije svega vojne imovine, kasarni, i kao što su sada putem Suda BiH pokušali oteti našu imovinu u Han Pijesku, mi obustavljamo bilo kakve aktivnosti na primjeni MAP-a", rekao je Dodik.

Dodik je rekao, da u skladu sa Deklaracijom o vojnoj neutralnosti koju je nedavno usvojila NSRS, očekuje od svih iz RS da se ponašaju u skladu sa tim.

Dodao je, da je NATO dva puta bombardovao Srbe bez podrške UN i da RS želi biti vojno neutralna kao i Srbija jer ne želi granicu na Drini.

Vulin je rekao da je Aleksansar Vučić, kao predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije, dao nalog da se dio vojne opreme poput tenkovskih i avionskih motora Vosjke Srbije remontuje u RS i da će Srbija pomoći odbrambenim kapacitetima RS da se razvijaju, prenose Nezavisne.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.