14.12.2017. 20:30
1
PSBiH: Pauza u zasjedanju Predstavničkog doma na svakoj tački dnevnog reda
Nakon četiri uzastopne pauze koje su tražili poslanici nastavljena je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i poslanici su počeli raspravu o izmjenama Izbornog zakona koje je predložio Dom naroda po hitnom zakonodavnom postupku.


Prema Poslovniku o radu poslanici prvo raspravljaju u hitnosti procedure o čemu glasaju na kraju sjednice, a ako usvoje takvu proceduru tek onda slijedi rasprava o meritumu zakona.

Međutim, šefica Kluba Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević ponovo je zatražila pauzu uime Kluba u trajanju od pola sata.

Pauzu može zatražiti šef bilo kojeg kluba poslanika za svaku tačku dnevnog reda. Za prvu tačku dnevnog reda "Komentari na dobivene odgovore na poslanička pitanja" pauzu su tražili Klub SDS-a, Klub Demokratske fronte (DF), Klub Socijaldemokratske partije (SDP) i Nezavisni blok.

Ovakva situacija uslijedila je nakon što je odlučeno da će na dnevnom redu današnje sjednice ostati set zakona koji predviđa povećanje akciza na biogoriva i biotečnosti te povećanje cijene putarina i to po hitnom zakonodavnom postupku i prijedlogu Doma naroda.

Poslanici koji su negodovali zbog toga zatražili su i da se sazove hitna sjednica Komisije za finansije i budžet te da se zakoni razmatraju po skraćenom postupku kako ih je u parlamentarnu proceduru uputilo Vijeće ministara.

(FENA/Amila Alijagić)

PSBiH
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.