14.12.2017. 21:30
0
Nova, sedma, polusatna pauza u zasjedanju Predstavničkog doma PSBiH
Nakon pauza u zasjedanju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebala je uslijediti rasprava o izmjenama Izbornog zakona koje je predložio Dom naroda, ali nije bilo predlagača, na šta je upozorio poslanik Saveza za bolju budućnost (SBB) Damir Arnaut te su poslanici prešli na tačku koja se odnosi na akcize.


Predsjedavajuća Doma Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) predložila je da se objedini rasprava o hitnosti procedure za set zakona koji se odnosi na akcize što su poslanici prihvatili. Radi se o izmjenama zakona o akcizama, o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te o sistemu indirektnog oporezivanja.

U međuvremenu na jednoj od šest pauza, održana je sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma koju su sazvali poslanici koji se protive usvajanju ovog seta zakona, kada su odbacili principe predloženih izmjena ovih zakonskih rješenja.

Na sjednici Komisije bili su poslanici Srpske demokratska stranka (SDS) Aleksandra Pandurević i Nenad Lalić, Salko Sokolović iz Nezavisnog bloka, Damir Bećirović iz Demokratske fronte (DF) i Jasmin Emrić iz Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA).

Oni su odbacili principe zakona koje je Vijeće ministara predložilo po skraćenoj proceduri, ali na sjednici Doma su zakoni pristigli iz Doma naroda uz zahtjev da se razmatraju po hitnom zakonodavnom postupku koji isključuje komisijsku i amandmansku fazu.

Nakon što su prihvatili hitnost procedure za ovaj set zakona uime Kluba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Saša Magazinović tražio je novu, sedmu, polusatnu pauzu.

(FENA/Amila Alijagić)

PSBiHPauza
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.