15.12.2017. 8:22
0
Čolak na sastanku Stalnog odbora PSSEECP-a 15. i 16. decembra
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Bariša Čolak učestvovat će na sastanku Stalnog odbora PSSEECP-a, koji će biti održan u Ljubljani 15. i 16. decembra.

Na sastanku Stalnog odbora PSSEECP-a, kojim Republika Slovenija započinje jednogodišnje predsjedavanje PSSEECP-om, bit će predstavljeni prioriteti slovenskog predsjedavanja ovom regionalnom parlamentarnom inicijativom.

Učesnicima sastanka prioritete slovenskog predsjedavanja predstavit će, kako je najavljeno, predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Milan Brglez, te predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije.

Pod motom „Jugoistočna Evropa za budućnost“, Republika Slovenija će tokom predsjedavanja PSSEECP-om prioritetno raditi na pružanju aktivne podrške politici proširenja Evrope unije na zemlje jugoistočne Evrope, a bavit će se i pitanjima sigurnosti , digitalizacije i podrške mladima, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.