15.12.2017. 11:51
0
Sorak: Protiv PAOK-a smo odigrali utakmicu sezone
Rukometašice tuzlanskog Jedinstva AtlasRelaxa u dvorani Mejdan obavile su sinoć posljednji trening u ovoj godini.

Trener Damir Cipurković podijelio im je plan rada do prozivke i početka priprema za drugi dio sezone, zakazavši okupljanje za 15. januar.

Kapiten Marijana Sorak uime suigračica komentirala je učinak ekipe u prvom dijelu sezone, u kojoj su Tuzlanke ponovo viceprvakinje.

– Imali smo dva kiksa, a to je poraz u Tuzli protiv Dubice, te donekle remi s Krivajom u Zavidovićima. Izgubile smo protiv Gruda u gostima, ali smo tada bile iscrpljene poslije evropskih utakmica. Mislim da, ipak, sve dolazi na svoje mjesto. Treći put u nizu smo druge u državi, a to nije malo - kaže Sorak za Fenu.

Navela je gdje su Tuzlanke podbacile, a kad je riječ o najboljoj utakmici, nema dvojbi.

- To je druga utakmica protiv PAOK-a u Tuzli. Slavile smo 31:30, postigla sam onaj gol iz „deveterca“ na kraju susreta. Poslije niza godina jedna naša ekipa slavila je u evropskim takmičenjima. Drago mi je što je naša uprava uspjela organizovati jednu ovakvu utakmicu u Tuzli i to pred velikim brojem gledatelja. Nismo se plasirale dalje, ali smo pobjedom, ipak, obradovale ljude u našoj državi - smatra kapiten Jedinstva.

Ambicije u drugom dijelu prvenstva su, kaže, očuvati trenutnu poziciju, ali i „napasti“ Kup BiH.

- Nadam se da će se ove godine igrati završnica Kupa BiH. Dobro ćemo se pripremiti. U drugom dijelu sezone u Mejdanu nam predstoji niz jakih utakmica, prije svega s Grudama koje tri godine nose epitet nepobjedivih. Očekujem da vratimo dug Dubici. Protiv njih smo imale loš dan, a ubijeđena sam da ćemo ih na njihovom terenu lagano dobiti. Sigurna sam da ćemo u proljeće igrati mnogo bolje - navodi Sorak.

Uoči početka sezone govorilo se da će napustiti Jedinstvo AtlasRelax, ali su je čelnici kluba ubijedili da ostane.

- Potpisala sam ugovor na godinu, znači do kraja sezone. Šta će poslije biti, vidjet ćemo. Tuzla je moja lijepa epizoda u karijeri – zaključila je iskusna igračica tuzlanskih „labudica“, Marijana Sorak.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.