16.12.2017. 12:45
0
Skupina za BiH u američkom kongresu dobila novog člana
Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu (ACBH) je saopćilo da se kongresmen Bill Huizenga pridružio Kongresnoj skupini za Bosnu I Hercegovinu.
Kako se navodi u saopćenju, kongresmen Huizenga je predstavnik Drugog kongresnog okruga savezne države Michigan i na toj je poziciji od 2010. godine.

- ACBH-u je čast imati kongresmena Huizengu za člana Kongresne skupine za Bosnu i mi pozdravljamo njegovu podršku ujedinjenoj, demokratskoj i multietničkoj Bosni i Hercegovini. Ovo postignuće rezultat je intenziviranog aktivizma bosanskih Amerikanaca i rastuće podrške članova Kongresa koji razumiju važnost američko-bosanskih odnosa. Savezna država Michigan ima aktivnu bosansko-američku dijasporu, te ACBH želi zahvaliti čelniku zajednice bosanskih Amerikanaca Sanelu Fazliću na njegovom aktivnom učešću i angažmanu u informisanju kongresmena Huizenge o potrebama njegovih bosansko-američkih birača. Ovo povećanje članstva će pomoći u osiguranju izbalansiranog dijaloga o pitanjima od važnosti za bosanske Amerikance - izjavila je Ida SeferRoche, članica upravnog odbora ACBH-a.

Kongresna skupina za Bosnu, kojom predsjedavaju dugogodišnji prijatelji BiH, kongresmen Chris Smith i kongresnica Eddie Bernice Johnson, pruža kongresnu podrušku za potrebne političke i ekonomske reforme u BiH i radi na osnaživanju američkog angažmana u regiji.

ACBH se raduje saradnji sa svim članovima skupine za Bosnu u cilju poboljšanja američko-bosanskih odnosa, navedeno je u saopćenju ACBH-a.

(FENA/Ajla Hurko)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.