16.12.2017. 16:15
0
Čampara: Nikada ne smijemo zaboraviti poginule pripadnike Odreda 'Lasta'
U sklopu obilježavanja 23. godišnjice oslobađanja teritorije općine Trnovo danas je položeno cvijeće na lokalitetu Bijele vode i odata počast poginulim pripadnicima Odreda policije za specijalne namjene "Lasta", kao i svim pripadnicima Armije RBiH i policijskim snagama.


Obilježavanju ove godišnjice su, zajedno sa federalnim ministrom unutrašnjih poslova Aljošom Čamparom, prisustvovali članovi porodica poginulih boraca Odreda Lasta, komadant tog odreda Rusmir Mrković i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, te članovi delegacije sarajevske općine Centar, kao i predstavnici boračkih organizacija.

- Pripadnici Odreda imali su značajnu ulogu u odbrani zemlje, a svojim zalaganjem i žrtvovanjem doprinijeli su opstanku države, promociji mira, tolerancije i suživota i u najtežim ratnim danima - istaknuo je ministar Čampara, obraćajući se sudionicima skupa na kojem su evocirana sjećanja na događaje iz minulog rata. 

Podsjetio je da je Odred Lasta pretrpio velike gubitke, te da je 56 pripadnika ove elitne jedinice, zajedno sa prvim ratnim komandantom Feridom Pilavom, nesebično žrtvovalo svoje živote za bolju i svjetliju budućnost.

- Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova poštuje i cijeni rezultate koje je ova jedinica postigla u odbrani Bosne i Hercegovine, zajedno sa svojim komandantima, te se s posebnim pijetetom sjeća poginulih pripadnika ove jednice, koje nikada ne smijemo zaboraviti, kao ni članove njihovih porodica, koji moraju biti trajna briga društva i države - poručio je Čampara.

Sudionike skupa su pozdravili i ratni komadant "Lasta" Rusmir Mrković, kao i ministar Fišo, te predstavnik općine Centar.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti poginulim pripadnicima Odreda policije za specijalne namjene Lasta, kao i svim pripadnicima Armije RBiH i policijskim snagama, organizirano je druženje u hotelu "Bjelašnica", saopćeno je iz FMUP-a.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.