16.12.2017. 17:00
0
Pjesnik Marko Tomaš: Žalosno je da su likovi poput Praljka postali asocijacija za naše tužne gradove
Pjesnik Marko Tomaš izjavio je za beogradski Nedeljnik da je žalosno da su opskurni likovi poput Slobodana Praljka postali asocijacija za „naše tužne gradove.“


„Meni veći zločin od toga ne treba“, rekao je Tomaš, prenosi agencija Patria. 

Pjesnik Tomaš je rođen u Ljubljani, osnovnu školu je završio u Mostaru i Kljajićevu, a gimnaziju u Somboru. Novinske tekstove objavljivao je u Feral Tribune, u sarajevskim Danima i Glasu Istre. 

Tomaš smatra da su mnogi ljudi s prostora bivše Jugoslavije postali taoci užasa i da ne podnose ljepotu. Svoja uvjerenja i cijele živote založili su za potpuno besmislene i bolesne ciljeve „i sada naprosto ne mogu priznati sebi da je sve to bilo pogrešno jer bi time njihovi životi bili potpuno promašeni“.

„Ja živim među tim ljudima, među bivšim vojnicima..., znaju šta se sve dogodilo, ali ne mogu sebi priznati one najužasnije stvari, da su bili dio nečeg bolesnog i užasnog, jer bi time njihova borba postala prljava i naprosto bi pukli“, rekao je Tomaš. 

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.