16.12.2017. 20:45
0
SBiH: Uspostaviti državu baziranu na vladavini prava i zakonima
Granice Bosne i Hercegovine definirane su principima Badinterove komisije i nema ni početka bilo kakvog razgovora o tome prije njihove ratifikacije sa svim susjedima na nivou državnih parlamenata - prvi je zaključak Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) sa sjednice njenog Glavnog odbora održane danas u Zenici, saopćeno je iz te stranke.


Glavni odbor je također potvrdio da su zadnje pravne presude Međunarodnog tribunalu u Hagu „dale nadu u pravdu građanima Bosne i Hercegovine.“

- Zbog toga će Stranka za BiH kao integrativni faktor ove zemlje, a putem danas usvojene izborne platforme pod nazivom 'Proboj' praviti državu Bosnu i Hercegovinu sa njenim građanima bez obzira kako se zovu, kako se osjećaju i gdje žive - navodi se.

Iz SBiH pozivaju građane Bosne i Hercegovine da argumentima i politikama iz platforme 'Proboj' prevladaju sadašnju atmosferu straha i sivila koja je svima nametnuta.

Glavni odbor SBiH je potvrdio "da nema saradnje i građenja budućnosti za sve ljude ove zemlje sa onima koji promoviraju, čuvaju i nastavljaju politike koji je međunarodni sud presudio i definirao kao udruženi zločinački poduhvat“

- SBiH želi uspostaviti državu baziranu na vladavini prava i zakonima koji su isti za sve. Samo tako možemo imati zemlju koja je kompatibilna sa Evropskom unijom i koja u EU ulazi, ne zbog grantova i kredita, nego zbog toga što svojom baštinom i bogatsvom može biti ravnopravan faktor u strukturi Evropske Unije - navodi se u saopćenju.

(FENA/Amila Alijagić)

SBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.