17.12.2017. 15:35
11
"Meni je plata u Predsjedništvu BiH oko 5.500 KM. Na kartici ste mogli vidjeti da imam kredit od 150.000 KM"
Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović, danas je gostovao u emisiji HRT-a, "Nedjeljom u dva", kod novinara Aleksandra Ace Stankovića.

Piše: Haris Ahbabović

Čović je pričao o Bosni i Hercegovini, ratnim zločincima, ratu u BiH, Miloradu Dodiku, političkoj situaciji u BiH i mnogim drugim temama.

Čović je rekao da ponašanje Milorada Dodika ne odgovara njegovom pravom ponašanju i karakteru.

"Milorad Dodik je mudar političar ma koliko da je gafova napravio. Nikada nije iznevjerio nijedan odgovor koji smo imali. On je mnogo čestitija osoba nego što se predstavlja u javnosti. On čuva srpske interese, a ja čuvam hrvatske", rekao je Čović.

Aleksandar Stanković je svog gosta direktno pitao da li je izrabljivao Bošnjake tokom rate u BiH u svojoj firmi "Soko", jer se pojavio dokument u kojem upravo Dragan Čović traži da mu iz logora pošalju nekoliko logoraša da rade u njegovoj firmi tokom rata u BiH.

"Načitao sam se mnogo toga o sebi u novinama. Teško da možete naći bilo koji dokument da je Dragan Čović nekoga izrabljivao tokom rata. Sve što sam radio tokom rata je bilo više nego časno i više nego ljudski. Svi su tada bili mobilizirani i dobijali smo samo hranu", rekao je Dragan Čović.

Dragan Čović je govorio i o formiranju trećeg, hrvatskog entiteta.

"Možda smo trebali da budemo agresivniji, pa da prije 20 godina tražimo svoj entitet. Mi smo izabrali drugi put i mi jedini tražimo da što prije dobijemo status kandidata EU", rekao je Čović.

Čović je govorio i o svom bogatstvu, s obzirom da mu je Stanković rekao na kraju intervjua kako se za njega često kaže da je izuzetno bogat čovjek.

"Da li ova čaša vrijedi sto ili pet KM, to nije moje da procjenjujem. Smatram se pristojnim kada je u pitanju materijalna moć, koja meni danas ne znači mnogo. Ja sam govorio i da sam 1997. godine govorio da sam bogat. Nemam ušteđevinu. Na kartici ste mogli vidjeti da imam 150.000 KM kredita. Meni je plata u Predsjedništvu oko 5.500 KM. Kada su u pitanju drugi izvori, radim na fakultetu, ali to nije mnogo", rekao je Dragan Čović.

11
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.