19.12.2017. 12:16
0
AFP: Ukoliko Putin opet pobijedi, zacementirat će se na vlasti
U Moskvi su raspisani predsjednički izbori koji će se u Rusiji održati 18. marta. Agencije procjenjuju da Putin nema konkurenciju. AFP poručuje da će se zacementirati na vlasti.

AFP ističe da prema posljednjim istraživanjima javnog mnjenja, predsjednik Rusije Vladimir Putin trenutno može da računa na podršku od 58 posto birača. Iako je to pad u odnosu na decembar 2007., kada ga je podržalo 75 posto Rusa, Putin za sada nema ozbiljnog konkurenta.

Ako pobijedi, a najvjerovatnije da hoće, zacementirat će se na vlasti do 2024. i tako postati lider sa najviše godina provedenih na čelnoj poziciji Rusije, poput Staljina, ocjenjuje AFP i podsjeća da je on kao prvi direktno izabrani predsjednik Rusije, na vlast došao 2000. godine.

Prošle sedmice iz Centralne izborne komisije je saopćeno da su do sada najavljene 23 kandidature. AFP, pak, navodi da ni jedna nije ni blizu mogućnosti da stigne Putina. Lideru opozicije Navaljnom zabranjeno je da se kandidira, a Ksenija Sobčak ima male šanse. Nije, međutim, isključena ni mogućnost dodatnih kandidatura.

Naprimjer, navodi AFP, može se dogoditi da se za predsjednika Rusije kandidiraju i genadij Zjuganov i Vladimir Žirinovski, nekadašnji čelnici Komunističke partije koje Kremlj tolerira, jer su obojica najavili da će to učiniti.

Podsjetimo, na velikoj godišnjoj konferenciji za medije, na kojoj se akreditiralo 1.640 novinara iz cijelog svijeta, Putin je i sam rekao, obrazlažući svoju kandidaturu, da nema konkurenciju, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.