20.12.2017. 12:34
0
Skupština KS: Gdje su članovi bivše Uprave VIK-a, a ko je zaposlen
Zastupnici Skupštine KS danas su na sjednici raspravljali o informaciji Uprave "Vodovod i kanalizacija" za period od 17.10. do 10.11. 2017. godine, izvještaj o radu v.d. članova Skupštine „Vodovod i kanalizacija“ te izvještaj o radu Nadzornog odbora VIK-a za period od 20.09. do 14.11.2017. godine.

Istaknuto je da su ubrzane aktivnosti na otklanjanju kvarova te da su osigurane nove količine vode. Dnevno na terenu bude i do 15 ekipa koje otklanjaju kvarove. 

Sjednici prisustvuje v.d. diektorice Azra Muzur koja je odgovorila i na pitanja gdje su bivši članovi Uprave.

- Oni su raspoređeni na druge pozicije u VIK-u dok je Nezir Hadžić podnio zahtjev za prekid u radu zbog čega je angažirao i advokata nezadovoljan svojim statusom.

Ona je kazala da je u ovom periodu otklonjeno 900 kvarova te da više starih kvarova nema.

- Novih kvarova je 40 i mislim da ćemo stizati sve popraviti, dnevno se sanira oko devet kvarova. A kada su u pitanju bespravni potrošači, registrirano je 20.000. Angažirali smo 25 NK radnika za uklanjanje kvarova. Kada je u pitanju rukovanje bagerima, nema ko njima upravljati njima te smo raspisali interni oglas, u kojem tražimo da se izjasne da li neko unutar firme ViK zna upravljati bagerima – rekla Muzur.

Zastupnici su željeli i znati koja je to "čarobna formula" zbog koje više nema noćnih i dnevnih redukcija. 

Muzur je potvrdila i da je u VIK-u zaposlen sin jednog od izvršnih direktora te da je njegova prijava "stajala 10 godina u ladici".

 
(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.