20.12.2017. 16:04
0
Stipendije za 100 učenika prvog razreda srednjih škola za stručno oobrazovanje
Ugovore o dodjeli stipendija učenicima za deficitarna zanimanja, a koji su prvi put upisani u prvi razred srednjih škola za stručno obrazovanje i obuku u ovoj školskoj godini, potpisao je danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović s njihovim roditeljima.

- Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je, u skladu sa opredjeljenjima Vlade KS, i ove godine izdvojilo sredstva za  stipendiranje 100 učenika - pojasnio je ovom prilikom Kazazović.

Najavljeno je da će učenici na godišnjem nivou dobiti stipendiju u iznosu od po 1.000 KM, navodi se u saopćenju press službe KS.

 - Ovom aktivnošću resorno ministarstvo i Vlada Kantona Sarajevo žele privući i ohrabriti učenike da se školuju za zanimanja koja su potrebna tržištu rada i koja su deficitarna i nema ih na evidencijama službi za zapošljavanje - poručio je Kazazović.

Među kandidatima koji su mogli aplicirati na Javni poziv, a koji je objavljen krajem juna 2017. godine, su učenici koji su upisani na zanimanja: elektroenergetičar, elektromehaničar, mehaničar hidraulike i pneumatike, autolimar, autoelektričar, bravar, zavarivač, plinski i vodoinstalater, limar, instalater centralnog grijanja, stolar, rasadničar, moler-farbar, keramičar-podopolagač, cvjećar, mesar i hemijski čistač.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.