21.12.2017. 9:58
3
„Potpuna zabrana pušenja trebala je stupiti na snagu 1.5.2018. godine, ali se na vrijeme odustalo od toga“
Udruženje hotelijera i restoratera BiH pozdravlja odluku Austrije da se odustane od uvođenja potpune zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima Austrije.

„Potpuna zabrana pušenja trebala je stupiti na snagu 1.5.2018. ali se na vrijeme odustalo od toga“, pojašnjava predsjednik Udruženja, “, izjavio je predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera BiH, gospodin Amir Hadžić. 

On je izrazio zabrinutost što se Ministarstvo zdravstva Federacije BiH ni na koji način ne oglašava nakon završene javne rasprave o nacrtu Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda. „Prema procedurama, predlagači zakona dužni su razmotriti sve naše zahtjeve za izmjene odredbi zakona“, podsjeća Hadžić.

Govoreći o odustajanju Austrije od totalne zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima, Hadžić ističe da je Austija zabranila pušenje osobama mlađim od 18 godina, dok je do sada ta granica iznosila 16 godina. 

“Kod nas je ta zabrana već na snazi, jednako kao i zabrana prodaje alkoholnih pića maloljetnim osobama, tako da se i ovim odustajanjem zemlje koja je punopravna članica EU potvrđuje da zabrana, onakva kakvu žele nametnuti u BiH, u opšte nije zahtijev EU. Iskreno se nadam da će odgovorni za donošenje zakona u BiH odustati od rigidnih i nepotrebnih zahtijeva za ukidanjem pušenja u svim ugostiteljskim objektima, te uvažiti prijedloge koje je dala struka, a koji u konačnici odgovaraju svima”, zaključuje Hadžić.

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.