25.12.2017. 13:09
0
Sastanak Milana Bandića i Nedžada Ajnadžića: Grad Zagreb želi širiti prijateljstvo i dobrosusjedske odnose sa Sarajevom
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić posjetio je Gradsku upravu Grada Zagreba gdje ga je ugostio gradonačelnik Milan Bandić sa saradnicima, koji je naglasio da je prijateljstvo dva grada, Zagreba i Sarajeva, na zavidnom nivou, te da zagrebačka Gradska uprava stoji na raspolaganju za razmjenu iskustava u svim područjima.

- Grad Zagreb želi širiti prijateljstvo i dobrosusjedske odnose s Bosnom i Hercegovinom i njezinim glavnim gradom. Uvjereni smo da BiH čeka sličan europski put kao onaj što ga je prošla Hrvatska prije nekoliko godina. Želimo da naše dobre prakse i iskustva na tom putu budu vodilja za Sarajevo i za cijelu BiH - istaknuo je Bandić.

Zahvaljujući domaćinima na lijepim riječima, načelnik Ajnadžić je objasnio da delegacija Općine Centar želi iskoristiti posjetu hrvatskoj metropoli da bi prikupili što više iskustava, naročito u području pripreme, planiranja i provedbe projekata za korištenje fondova Europske unije, te u području partnerstva u IPA programu prekogranične suradnje.

- Stvaranjem partnerskih odnosa između gradova omogućava se brz transfer znanja i iskustava. Budućnost Evrope je u saradnji gradova i unapređenju njihovih, prije svega ekonomskih i kulturnih odnosa, koji će rezultirati većom kvalitetom života njihovih građana - istaknuo je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.