26.12.2017. 14:10
0
Puljić: Da u BiH što prije bude uspostavljena struktura normalne države
Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić danas je organizirao Božićni prijem u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, gdje je prisutnima zaželio dobro zdravlje, slogu i mir te izrazio želju da u BiH što prije bude uspostavljena struktura normalne države, kao i da što prije bude riješeno pitanje Ustava i donošenja Izbornog zakona.

- Mi, kršćani, u slavlje Božića slavimo Boga koji se rodio kao dijete da bi čovjeka približio Bogu, čovjeku samome i njegovim suputnicima na zemlji. Tako i ovo naše druženje smatram, kroz čestitanje Božića, stvaranjem ozračja pomirenja i otvorenosti, kao i uvažavanja naše različitosti u jednakopravnosti. Svi osjećamo potrebu da se izgradi društvo po mjeri čovjeka, gdje se svaki građanin osjeća sigurnim za svoj identitet, svoja ljudska i građanska prava te čovjekovo dostojanstvo - istakao je kardinal Puljić.

U svom obraćanju kardinal je također izrazio nadu da će što prije biti doneseni i drugi zakoni, između ostalog i o denacionalizaciji i restituciji te da će država BiH "početi funkcionirati u svim dimenzijama, vertikalno i horizontalno".

Poželio je da svi građani budu jednaki pred zakonom, pogotovo kada su u pitanju zaposlenja te, kako je rekao, da to ne bude samo po nacionalnom i stranačkom ključu.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.