28.12.2017. 11:27
0
Nastavlja se potraga za tijelom Aldina Mulića: Vršiti će se osmatranje Bosne od Doboja do Šamca i Save na prostoru općine Šamac
I danas, šesnaesti dan, nastavljena je potraga za nestalim Aldinom Mulićem ali smanjenim intenzitetom.

Vrši se vizuelno osmatranje rijeka a sve u cilju pronalaska tijela Mulića, koji je 13. decembra upao u rijeku Miljacku na Dolac Malti, općina Novo Sarajevo.

Angažovat će se dvije posade koje će vršiti osmatranje rijeke Bosne na potezu od Doboja do Šamca i rijeke Save na prostoru općine Šamac, dok će ispred Brčko distrikta BiH biti angažovana tri čamca sa devet članova na vizuelnom osmatranju obala rijeke Save na potezu od Šamca do Brčkog.

Osim toga obavještena su i  ribolovna udruženja, udruženja ekologa,  da i oni daju svoj doprinos u vizuelnom posmatranju rijeka i  ukoliko uoče neke tragove da odmah obavjeste Federalnu upravu civilne zaštite, Operativni centar FUCZ. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.