28.12.2017. 15:53
0
Klub SDA zatražio da na sjednicu Predstavničkog doma dođu poslanici HDZ-a BiH
Ubrzo nakon što je predsjedavajući Edin Mušić otvorio vanrednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Klub Stranke demokratske akcije zatražio je pauzu, koja je u toku, jer na sjednici ne prisustvuju poslanici Hrvatske demokratske zajednice BiH.

- Kao što vidimo nemamo kolega iz HDZ-a a sastavni su dio parlamentarne većine. Želimo da kroz pauzu dobijemo na vremenu da kolege iz stručne službe pozovu poslanike HDZ-a, koji svojim dolaskom trebaju pokazati odgovornost - kazao je šef Kluba SDA Ismet Osmanović.

Na dnevnom redu su, dodao je, veoma važni dokumenti, kao što je budžet Federacije BiH za narednu godinu i zakon o penzionom i invalidskom osiguranju. 

Po njegovom mišljenju, ne bi trebalo biti dovedeno u pitanje da se danas federalni budžet za narednu godinu usvoji.

Na sjednici osim poslanika SDA, SBBBiH, te iz opozicionih stranaka prisustvuju premijer Federacije BiH Fadil Novalić, dopremijeri Jelka Milićević i Vesko Drljača, te federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo. U međuvremenu stigla je i dopredsjedavajuća Predstavničkog doma Vesna Švancer.  

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.