29.12.2017. 14:42
0
GRAS: Javni gradski saobraćaj odvijat će se po izmijenjenom režimu
U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a zbog organizacije programa javnog dočeka Nove godine, u nedjelju, 31. decembra javni gradski prevoz odvijat će se po izmijenjenom režimu vožnje.

Preduzeće GRAS će s ciljem obezbjeđenja prevoza putnika većim brojem vozila u saobraćaju pojačati neke linije, te produžiti rad tramvajskog saobraćaja i autobuske linije Vijećnica – Dobrinja.

U saopćenju GRAS-a se navodi da će tramvajska linija br.3 od 11.00 do 17.00 sati biti pojačana većim brojem vozila u saobraćaju (pet vozila većeg kapaciteta).

U novogodišnjoj noći tramvajski saobraćaj radit će produženo do 3.00 sata, s tim da će se od 17.00 sati odvijati preko okretnice Željeznička stanica, a od ponoći će u saobraćaju biti tri vozila sa intervalom nailaska 15 minuta. 

Trolejbuska linija br. 107 Jezero – Dobrinja od 18.00 sati do kraja radnog vremena biće pojačana većim brojem vozila u saobraćaju (dva vozila većeg kapaciteta).

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja bit će u funkciji do 2:00 sata poslije ponoći, s tim da će od 17.00 sati mijenjati polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Pofalići – Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom. Od ponoći će ova linija biti u funkciji sa dva vozila i intervalom nailaska 30 minuta.

Autobuska linija br.41 Drvenija – Gornji Velešići od 17.00 sati do kraja radnog vremena mijenjat će polazni terminal i polaziti sa Željezničke stanice.

Autobuske linije koje polaze sa Željezničke stanice za Buća Potok, Rajlovac i Reljevo Dom od 17.00 sati do kraja radnog vremena dijelom će mijenjati trasu linije, te će iz ulice Hamdije Ćemerlića skretati u ulicu Put života kojom će saobraćati do Željezničke stanice, te u povratku istom trasom.

U ponedjeljak 1. januara 2018. godine javni gradski prevoz odvijat će se po prazničnoj odnosno nedjeljnoj šemi.

Tramvajski saobraćaj će se od 17.00 sati do kraja radnog vremena odvijati preko okretnice Skenderija.  

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja bit će u funkciji do ponoći s tim da će od 17.00 sati mijenjati polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

U utorak, 2. januara 2018. godine javni gradski prevoz odvijat će se po prazničnoj odnosno nedjeljnoj šemi rada.

Ističu da će u dane praznika u funkciji biti linije za Barice, Trebević i Bjelašnicu.


 (FENA/Ajla Hurko) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.