30.12.2017. 22:17
0
Koncertom 'MuzikArta' u Sarajevu počela trodnevna novogodišnja manifestacija
Trodnevna novogodišnja manifestacija koju organiziraju Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica KS počela je koncertom Omladinskog orkestra "MuzikArt" ispred Katedrale.

Koncert je započeo zvucima muzičkih djela velikih majstora, a noć su uljepšali mladi virtuozi „MuzikArta“ zvucima valcera i klasičnih kompozicija od Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa, pod dirigentskom palicom Emira Mejremića. 

Goste ispred sarajevske Katedrale pozdravio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, koji je svima zaželio lijep provod u naredna tri dana sarajevskog novogodišnjeg programa i sretnu Novu godinu. 

U novogodišnjoj noći, na platou ispred Sarajevo City Centra, nastupit će najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić, a program počinje u 21 sat. Posjetioce će zagrijati i sarajevski bendovi DJ Drop Department i Last Location.

Također će 1. januara novogodišnje slavlje biti upotpunjeno nastupom s kultnim sarajevskim bendom Crvena jabuka ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.