31.12.2017. 18:25
0
Djevojčica iz Stoca treba našu pomoć
Petogodišnja Petra Barešić iz Stoca boluje od karcinoma neuroblastoma. Djevojčica se s ovom bolesti bori skoro tri godine. Petra bi uskoro trebala početi liječenje imunoterapijom u Zagrebu. Novce za terapiju bi trebala osigurati Vlada Republike Hrvatske, međutim porodica će sama morati pokrivati ostale troškove vezane za liječenje.

“Nakon gotovo godinu dana konačno smo i mi došli na red za terapiju, a koja starta odmah iza Nove godine. Kao i svima koji se nalaze u ovoj teškoj borbi, a koja traje već gotovo tri godine i nama je potrebna novčana pomoć. Nama nisu potrebna neki veliki novci kao u slučaju Ane Rite naše komšinice, ali smo u teškoj financijskoj situaciji, a pred nama je još najmanje pola godine liječenja i života na relaciji Stolac – Zagreb“, rekao je za “Bljesak” Jozo Barešić, Petrin otac.
Petrin otac je rekao kako “samo jedan odlazak u Zagreb košta 300-400 KM, bez da nešto pojedeš”. Ističe da samo on u porodici radi. Naglašava kako se Petra sada dobro osjeća unatoč tome što je prošla devet hemoterapija. Nada se da će se bolest neće vratiti nakon terapije koja je čeka u Zagrebu. Ukoliko želite pomoći porodici Barešić možete kontaktirati Jozu na broj 063 442 874. Također možete pomoći donacijom novčanih sredstava na sljedeći broj računa:

Jozo Barešić Hodovo b.b., Stolac

Raiffeisen Bank Broj transakcijskog računa – 1613000001981474

IBAN CODE – BA391613000001981474

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.