4.1.2018. 14:00
0
Pismo dr. Kovačevića Željku Komšiću o istupanju iz DF-a
Demokratska fronta objavila je neopozivu ostavku dr. Gorana Kovačevića na pozicije u toj stranci. Iz DF-a je saopćeno da povodom pisanja pojedinih medija o razlozima napuštanja Demokratske fronte Gorana Kovačevića, objavljuju integralnu ostavku dr. Kovačevića koju je u novembru uputio predsjedniku Željku Komšiću.

Dr. Kovačević, profesor sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sugurnosne studije u Sarajevu Komšiću je pisao da podjele na 'članove od prvog dana' i 'pridošlice' te izražen elitizam i pravo prvenstva za one koji se smatraju autentičnim članovima, ozbiljan je problem koji iznutra potresa Demokratsku frontu i kao takvu je već etiketira u javnosti. 

Smatram, napisao je Kovačević, da se njemu kao 'pridošlici' nije moglo spočitati ništa. 

„Svoje ime sam donio u DF, kao stručnjak se nisam izgradio u okvirima političke partije, niti sam na bilo koji način iskoristio političku poziciju u stranci za lično napredovanje. Kao što i sami znate, mene ne zanimaju političke pozicije, materijalna kompenzacija ili bilo kakva privilegija koja može doći od stranačkih pozicija", napisao je Kovačević. Dodaje je da ga vrijeđa saznanje da ljudi koji obnašaju odgovorne funkcije u stranci šire lošu sliku o njemu samo na osnovu činjenice da je on prijatelj Bakira Alispahića te da mu se zbog toga ne može ukazati povjerenje. 

"Moje prijateljstvo sa Bakirom Alispahićem koji je istovremeno i moj uvaženi kolega profesor na fakultetu, nikada nisam krio, dapače, istim se ponosim s obzirom na Bakirovu društvenu i političku vrijednost, te njegovu, slobodno mogu reći, historijsku težinu. Vaši saradnici, a vama je poznato o kome se radi, svoje sasvim lične razloge neobuzdanog otpora prema Alispahiću prenose i u profesionalnu sferu, zloupotrebljavajući svoje visoke pozicije u tu svrhu, nanoseći tako stranci štetu ovim nepozvanim privatiziranjem. Tako su Bakirovi vrlo konkretni napori na jačanju ove mlade stranke ostali neprimijećeni, pa i odbačeni i poništeni s vaše strane, a moja uloga nezapažena i relativizirana", istakao je Kovačević.

"Između dugogodišnjeg prijateljstva i ovakvim neprihvatljivim ličnim kriterijima uslovljene političke 'karijere', bez dileme biram prvo“, dodao je, između ostalog, dr. Kovačević.





(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.