4.1.2018. 14:14
0
Sarajlijama od 1. januara niže cijene centralnog grijanja
Od 1. januara ove godine građanima Sarajeva će biti niže cijene usluga centralnog grijanja, potvrdio je Ženja Ljubuškić, portparol "Toplana" Sarajevo.

Naglasila je da su cijene grijanja umanjene za 2,3 posto.

- Vlada Kantona Sarajevo donijela  je odluku o sniženju cijena centralnog grijanja za 2,3 posto sa primjenom od 1. januara. Tom prilikom su utvrđene nove cijene centralnog grijanja za sve kategorije korisnika, a koje su snižene za 2,3 posto u odnosu za dosadašnje - rekao je Ljubuškić.

Dodala je kako je ovom odlukom Vlada KS izvršila usklađivanje cijene centralnog grijanja sa trenutno važećom cijenom prirodnog gasa za naredni period.

- Naprimjer, ukoliko ste imali stambeni prostor površine 60 kvadratnih metara, cijena centralnog grijanja do 2018. godine za pet mjeseci van sezone grijanja (maj, juni, juli, avgust, septembar) sa PDV-om iznosila je 37,6 KM. Cijena centralnog grijanja do 2018. godine za sedam mjeseci u sezoni grijanja (oktobar, novembar, decembar, januar, februar, mart i april) sa PDV-om iznosila je 130,9 KM. Novoutvrđenom cijenom centralnog grijanja sa primjenom od 01.01.2018. godine za pet mjeseci van sezone grijanja (maj, juni, juli , avgust, septembar) sa PDV-om iznosi 36,7 KM. Novoutvrđena cijena centralnog grijanja sa primjenom od 01.01.2018. godine za sedam mjeseci u sezoni grijanja (oktobar, novembar, decembar, januar, februar, mart, april) sa PDV-om iznosi 127,9 KM - kazao  je Ljubuškić, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.