5.1.2018. 14:25
0
Dodik zatražio od Ivanića učešće pripadnika Srba iz OSBiH u proslavi 'Dana RS'
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas pismo članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS-a Mladenu Ivaniću u kojem traži da „obezbijedi učešće pripadnika Oružanih snaga BiH iz reda srpskog narada u svečanom defileu povodom obilježavanja 'Dana RS'“.

-Ovom prilikom pozivam Vas da preduzmete neophodne mjere i radnje, da kao član Predsjedništva BiH iz RS svojom odlukom obezbijedite učešće pripadnika Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda u svečanom defileu povodom obilježavanja Dana RS' – stoji u pismu, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Očekuje Ivanićev odgovor u što kraćem vremenskom roku, kako bi se, kako se dodaje, ispoštovale sve potrebne procedure i „kako bi se jedinica Srba Oružanih snaga BiH našla na čelu svečanog defilea u čast 'Dana RS-a'“.

(NAP/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.