5.1.2018. 16:51
0
Austrijski vicekancelar Strache poziva na uvođenje policijskog sata za izbjeglice
Austrijski vicekancelar i predsjednik desno populističke Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) Heinz-Christian Strache založio se u petak u intervjuu za javni servis ÖRF za smještanje izbjeglica u napuštene kasarne i iznio mogućnost uvođenja policijskog sata za izbjeglice.

- Mi želimo da se briga o izbjeglicama iz sektora nevladinih organizacija ponovno u potpunosti vrati pod okrilje ministarstva unutarnjih poslova. I tako je logično samo po sebi da se prazne kasarne iskoriste za smještaj izbjeglica - rekao je Strache koji obnaša funkciju vicekancelara u novoj konzervativno-desnoj vladi kancelara Sebastiana Kurza.

Strache, čija stranka se zalaže za rigorozni odnos prema izbjeglicama i maksimalna ograničenja migracija, smatra da bi kao sigurnosna mjera ubuduće mogla biti uvedena i neka vrsta policijskog sata za izbjeglice.

- Već smo u prošlosti raspravljali o tome bi li bilo ispravno da nakon određenog doba dana svi ponovno budu u kasarnama. Nama je potreban red dok traje obrada zahtjeva za azilom - rekao je Strache koji je u nekoliko navrata tokom intervjua naglasio potrebu prebacivanja brige oko izbjeglica iz privatnog u javni sektor. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.