6.1.2018. 14:20
0
Malezija odobrila novu potragu za nestalim avionom
Malezijska vlada saopćila je u subotu da je odobrila novi pokušaj nalaženja olupine aviona Malaysia Airlinesa s leta 370, skoro četiri godine nakon što je nestanak aviona izazvao jednu od najvećih misterija u istoriji civilne avijacije.

Kompanija sa sjedištem u SAD-u, Ocean Infinity, u prošloj je sedmici poslala nekoliko brodova radi potrage za olupinom aviona, koji je nestao s radara 8. marta 2014. godine, na letu iz Kuala Lumpura za Peking s 227 putnika i 12 članova posade.

Vlade Malezije, Kine i Australije otkazale su skoro trogodišnju zvaničnu potragu u januaru prošle godine, ne rješavajući misteriju. U izvještaju aiustralskog Biroa za sigurnost u saobraćaju priznaje se da vlasti još nisu ni blizu saznanju razloga nestanka Boeinga 777 niti njegove tačne lokacije.

Osnova za ponudu Ocean Infinityja je temeljena na devizi "nema novca, nema lijeka", izjavio je u subotu malezijski ministar saobraćaja Liow Tiong Lai, što znači da će kompaniji biti isplaćeno samo ako pronađe olupinu.

- To znači da su oni spremni da pretraže regiju od 25.000 kvadratnih kilometara na koju su ukazali eksperti u blizini australskih voda - kazao je malezijski ministar.

On je, ipak, rekao kako "ja ne želim da dajem previše nade (rodbini)", dodajući da se vlada obavezala na nastavak pretrage.

Lai nije pružio druge detalje, prenosi Associated Press.

(Ajla Hurko)


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.