6.1.2018. 14:17
0
Čengić: Nije tačno da se mora mijenjati zakon za finansiranje roditeljske kuće
Reagirajući na izjavu premijera Federacije BiH Fadila Novalića da nema zakonskog rješenja da pomogne Roditeljskoj kući za roditelje djece oboljele od raka, Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH saopćio je da je Vlada FBiH "koju vodi Novalić i SDA odbila amandman na budžet koji je predložio SDP, a kojim bi se osigurala sredstva za finansiranje Roditeljske kuće odnosno udruženja građana koje provodi taj projekat".

-Nije tačno da je potrebno mijenjati bilo kakav zakon kako bi se Roditeljska kuća za djecu oboljelu od raka mogla finansirati.  Odbili ste amandman na budžet kojim se trebalo osigurati finansiranje Roditeljske kuće. Udruženje građana Srce za djecu oboljelu od raka može biti budžetski korisnik, kao i stotine drugih udruženja građana i nevladninih organizacija koja su već na budžetu bez promjene bilo kakvog zakona. Ako ne znate kako se to radi, u što sumnjam, možete doći u Općinu Stari Grad da vidite kako se bez problema mogu izdvojiti sredstva za rad Roditeljske kuće" poručio je premijeru Irfan Čengić u saopćenju za javnost SDP-a.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.