11.1.2018. 14:42
0
Vijeće ministara BiH usvojilo plan rada za 2018. godinu
Vijeće ministara BiH, uz korekcije na sjednici, usvojilo je svoj Program rada za 2018. godinu koji, kao prioritete, ističe provođenje daljnjih aktivnosti za pristupanje Evropskoj uniji, ekonomski razvoj, jačanje vladavine prava, ispunjavanje obaveza iz „Partnerstva za mir“ te daljnje unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.
Godišnji program je zasnovan na Srednjoročnom programu rada Vijeća ministara BiH, koji viziju razvoja Bosne i Hercegovine oslanja na pet općih principa razvoja (integrirani rast, pametni rast, održivi rast, inkluzivni rast, upravljanje u funkciji rasta) te na taj način povezuje rad Vijeća ministara BiH sa strategijom „Evropa 2020“ i strategijom „Jugoistočna Evropa 2020“.

Program rada Vijeća ministara BiH sadrži Akcioni plan s pregledom zakona, ugovora, odluka, izvještaja, informacija, analiza, strategija, pravilnika, kao i drugih materijala, uključujući i oko 100 razvojno-investicijskih projekata/programa, planiranih za usvajanje tokom 2018. godine. 

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.