11.1.2018. 18:15
0
''Nije u interesu RS da zbog jednog čovjeka ulazi u konflikt s Amerikom''
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak smatra da nije interes naroda i institucija Republike Srpske (RS) da ulazi u konflikt sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) samo zbog nezadovoljstva jednog čovjeka, bez obzira o kome se radi.

Crnadak je podržao diplomatske aktivnosti zvaničnika američke administracije Brajana Hojta Jia te ono što je o njemu rekao srbijanski predsjednik.

-U potpunosti dijelim stav koji je po pitanju ovog američkog diplomate iznio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Radi se o profesionalnom diplomati, koji govori u uime Stejt departmenta i predstavlja Vašington u regionu i u tom smislu ja ga poštujem – naveo je Crnadak novinarima u Banjoj Luci.

Osim toga, dodao je da Hojt Ji podržava Dejtonski sporazum, poštuje i RS i ne vidi nijedan razlog zašto jedan takav diplomata ne bi bio dobro došao i u Banju Luku i bilo gdje u BiH.

Govoreći o sastanku s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, Crnadak je rekao da je naznačen nastavak podrške Mađarske i Višegradske četvorke evropskom putu BiH.

Za 23. februar najavio je Sijartovu posjetu Banjoj Luci, kada će biti održana regionalna ministarska konferencija o evropskim integracijama.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.