12.1.2018. 10:11
0
Pravosnažna presuda za Bahira Imamovića: Osuđen na 20 mjeseci zatvora
Kantonalni sud Tuzla je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona potvrdio prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla te donio osuđujuću pravosnažnu presudu za bivšeg pomočnika ministra industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK Bahira Imamovića i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci zbog krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi, u šta se uračunava vrijeme od jednog mjeseca koje je Imamović proveo u pritvoru.

Pravosnažnom presudom je Imamoviću izrečena i sigurnosna mjera zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti u ovom Ministarstvu, kao i bilo koje dužnosti u organima uprave ili javnim preduzećima u BiH u periodu od dvije godine.

Podsjećamo,  Imamović se optužnicom ovog Tužilaštva teretio da je, dok je obavljao funkciju pomočnika ministra u pomenutom resornom ministarstvu, a u čijoj nadležnosti je procedura dodjele koncesija za eksploataciju mineralnih sirovina  na području TK, u periodu od početka aprila do 7. maja 2015. godine, u postupku pokrenutom po zahtjevu privrednog društva „Tuzla kvarc“ za dodjelu koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na tri lokaliteta u blizini Tuzle, od zamjenika direktora ove firme za to tražio novac a  kako bi izvršio službene radnje koje je morao izvršiti.

U optužnici je navedeno da je Imamović od zamjenika direktora „Tuzla kvarca“,  za proceduru dodjele koncesije na ležištima kvarcnog pijeska,  tražio da mu se u tri rate isplati dar od 30.000 KM. Obečavajući provedbu prvog dijela procedure dodjele koncesije od odgovornog lica ove firme, koje  je prijavilo Imamovića i  sarađivalo sa istražnim organima u predaji označenog novca,  je primio 10.000 KM.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.