12.1.2018. 15:15
0
Zbog morbila i gripe izmjene u posjetama bolnicama
Zbog širenja morbila i gripe u zemljama okruženja posjete bolesnicima na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) će biti moguće utorkom, četvrtkom i nedjeljom, od 15:30 do 16 sati.

Iz najveće zdravstvene ustanove u BiH mole da samo jedan posjetilac dolazi u posjetu jednom bolesniku.

- Reduciranje termina posjeta provodimo preventivno, zbog potrebe da zaštitimo pacijente koji su smješteni na KCUS-u kao i da smanjimo izloženost uposlenika. S normaliziranjem epidemiološke situacije broj i trajanje posjeta bit će vraćeno u raniji režim - stoji u saopćenju KCUS-a.

Zavod za javno zdravstvo TK je zbog nepovoljne epidemiološke situacije u neposrednom okruženju, a vezane za epidemijsku pojavu morbila, kao i trenutnu sezonu gripe i nedovoljno dostignut broj obaveznih vakcinacija prema Programu obavezne imunizacije, prema Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla uputio preporuku za izmjenu režima posjete u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Po novom režimu posjete će biti dozvoljene utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom u vremenskom periodu od 16 do 18 sati, a u jedinicama visokog rizika na period od 16 do 17 sati.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.