14.1.2018. 17:09
2
Čović citira Tuđmana, poziva se na jedinstvo, a zaboravio Hrvate u RS-u!
Povodom 28. godišnjice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice u Gradu Splitu ove subote održana je svečana sjednica Gradskog odbora HDZ-a Split kojoj je prisustvovao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Nije propustio priliku, kao ni sam Andrej Plenković da prema BiH uputi otrovne strijelice, a za sada nema reakcija iz BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović u svome obraćanju je kazao da je BiH nacionalna država hrvatskog naroda, a istakao je da to rekao prvi predsjednik Franjo Tuđman.

- Ako smo se othrvali tome da opstanemo kao narod, sada moramo raditi na tome kako da izgradimo BiH kao jednu modernu državu. Jedan je HDZ, uvijek to kažem. Isti su nam utemeljitelji. Moramo gledati kako kvalitetno infrastrukturno i gospodarski povezati Hrvatsku i BiH. Mi jesmo stožerna snaga u Hrvatskoj i u BiH, napravimo jedan snažni pleter, budimo dio zajedničkog europskog prostora pa se ni ta administrativna granica neće toliko vidjeti - kazao je između ostalog Dragan Čović.

I tako nikada Čović nije krio da BiH voli u onoj mjeri u kojem mu se dozvoli da vlada, pa je dodao da mu je „drago da mi imamo prijatelje i među Bošnjacima i među Srbima, a najznačajnije od svega u Bosni i Hercegovini je snažno okupiti i organizirati jedinstven hrvatski narod“.

- Zbog toga smo i organizirali Hrvatski narodni sabor u BiH koji je pružio ruku svim političkim strankama hrvatskog naroda u BiH, a ima ih više od 20 da upravo pošaljemo poruku i onim međunarodnim predstavnicima koji još uvijek nam pokušavaju pomoći da izgradimo jedno moderno društvo, ali prije svega partnerskim narodima u BiH da se bez hrvatskog naroda neće moći graditi budućnost BiH - zaključio je Čović.

Nejasno je zašto Čović nije pojasnio da Hrvati u BiH upravo zbog HNS-a (nevalidna organizacija, udruženje) nemaju durgih opcija, a formiranje HNS-a je upravo igra HDZ-a i Čovića. Ko je u HNS-u Hrvat je, ko nije on je izdajnik i manji Hrvat. Sve stranke guši u HNS-u i donoi odluke kakve želi HDZ.

Jedinstvo o kojem priča Čović ide u prilog njemu i HDZ-u, jer evidnetno je da osim Hercegovine i dijelom Srednje Bosne Čović ne vodi računa o Hrvatima u drugm dijelovima. Dokaz je to prijedlog izmjena Izornog zakona. Za Čovića i HDZ npr. Hrvat u Goražnu nije vrijedan, pa se on neće moći ni kanididirati na izborima!?

Dokaz su tome i protjerani Hrvati iz RS-a. Čović bi trebao tu da pokaže jedinstvo i sloidarnost, no, za to ga nije briga, pa čak ni vapaje Crkve ne čuje. 

(Alen Avdić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.