18.1.2018. 14:05
1
Grabar-Kitarović: U Ahmićima i Križančevom Selu iskazala sam pijetet žrtvama rata u Srednjoj Bosni
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odala je počast žrtvama i položila cvijeće na spomen obilježje za 116 ubijenih Bošnjaka, među kojima 33 žene i djece u Ahmićima, zvanično je objavljeno iz Ureda predsjednice Hrvatske.

 - U Ahmićima i Križančevom Selu iskazala sam pijetet žrtvama rata u Srednjoj Bosni. Moramo učiniti sve da nijedna majka više nikada ne oplakuje dijete ili supruga izgubljenog u ratu na ovim prostorima. To je trajna zadaća nas i svih budućih generacija - kazala je Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović poklonila se žrtvama Ahmića kod spomen-obilježja i položila cvijeće. U Ahmićima je 16. aprila 1993. godine ubijeno 116 Bošnjaka među kojima je bilo 33 žena i djece. Ovaj zločin otkrili su pripadnici mirovnih snaga UN-a.

U Ahmićima je bio ranije predsjednik Ivo Josipović koji je kazao da bi Grabar-Kitarović trebala posjetiti Ahmiće. 

Hrvatska predsjednica drugog dana posjete boravi u Novoj Biloj, Vitezu, Žepču i Usori. 

(NAP/Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.