18.1.2018. 14:35
0
U Gradišci zaplijenjene cigarete
Službenici Jedinice granične policije Gradiška 17.1.2018. godine spriječili su krijumčarenje 2.239 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška, na izlasku iz Bosne i Hercegovine. Otkrivene su u namjenski napravljenim prostorima graničnom kontrolom Opela, nacionalnih oznaka Republike Srbije, a za pregled vozila korištena je specijalistička oprema. Vozilom je upravljao M.J. (1987.), državljanin Srbije. Krijumčarene cigarete i vozilo su privremeno oduzeti. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv M.J. bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje“.

Na MGP Šamac spriječeno krijumčarenje mobitela 

Službenici JGP Orašje 17.1.2018. spriječili su krijumčarenje 43 mobilna telefona u saradnji s službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Mobilni telefoni otkriveni su prilikom pregleda Mercedesa, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao D.T. (1972.), državljanin BiH i nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Šamac. U toku je daljnji rad na ovom slučaju. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.