19.1.2018. 9:13
1
Crnadak: RS doživjela još jedan šamar na međunarodnoj sceni
Slike koje su otišle iz Banje Luke sa sumnjivim tipovima, a koji su izazvali uznemirenje građana u Republici Srpskoj, nažalost, pred­stavljaju novu mrlju RS-a na međunarodnoj sceni, a za koju su pono­vo zaslužni SNSD i vlast u entitetu, ocijenio je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak u intervjuu za današnje "Oslobođenje".

- Ja sam uvjeren da će biti dovoljno pameti i da neće biti incidenata, a da se priča neće izroditi u neku ozbilj­nu stvar, ali i ovo što smo vidjeli, de­monstraciju sile kroz šetnju glavnom banjalučkom ulicom i kroz boravak u Narodnoj skupštini RS-a, pokazuje da se vlast u Banjoj Luci potpuno iz­gubila i da više nema osjećaj nizašta - smatra Crnadak.

Po njegovim riječima, u ovom slučaju su počinjene dvije štete.

- Najveća je što je došlo do uznemirenja građana, a druga je što je Republika Srpska doživjela još je­dan šamar na međunarodnoj sceni. A što se tiče nekakvih reakcija, to je na institucijama. Vidjet ćemo da li će i kakvih reakcija biti - kazao je Crnadak za "Oslobođenje".

(FENA/Ajla Hurko)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.