21.1.2018. 12:45
0
U školama u RS-u sutra počinje drugo polugodište
U Republici Srpskoj (RS) sutra počinje nastava u drugom polugodištu ove školske godine u 187 osnovnih i 93 srednje škole. Đaci su na zimskom raspustu bili od 1. januara 2018.godine.

Nastava u drugom polugodištu trajat će najkasnije do 22. juna, dok bi učenici završnih razreda osnovne škole trebalo da završe školovanje do 8. juna ove godine.

U srednjim školama, nastava se završava 14. juna, osim za učenike završnih razreda koji završavaju školovanje do 17. maja 2018. godine. Učenici umjetničkih škola nastavu završavaju 7. maja, osim maturanata kojima školovanje traje do 24. maja 2018. godine.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a su apelovali na vozače motornih vozila da budu maksimalno oprezni prilikom vožnje u blizini škola, igrališta i na putevima u naseljenim mjestima koji vode u pravcu obrazovnih ustanova s obzirom da od 22.januara počinje drugo polugodište, kada će na ulicama biti prisutan veći broj djece školskog uzrasta.

Radi sigurnog kretanja učenika bit će obezbjeđeno pojačano prisustvo policije u blizini školskih objekata i na putnim pravcima do škola. 

Policajci će, u koordinaciji sa direktorima i pedagozima škola, nastaviti sa edukacijom učenika nižih razreda osnovnih škola o saobraćajnim pravilima i propisima, a bit će pojačane i kontrole tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prijevoz učenika.
(FENA/Ajla Hurko)

RSSkola
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.