22.1.2018. 9:50
0
Radnici Željezare započinju štrajk glađu?
Radnici Željezare Zenica danas će donijeti odluku o početku štrajka glađu jer nisu uspjeli razgovarati s federalnim ministrom Nerminom Džindićem i generalnim direktorom ArcelorMittal Zenica Biju Nairom.

Avdija Halilović, predsjednik sindikata radnika Željezare, kazao je za agenciju Patria da će prvo biti održan sastanak s radnicima. 

- Obaviješten sam da je neka gospoda stigla iz Vlade, pa ćemo vidjeti ko su i šta hoće. Išli smo na blokadu puteva, na ne znam koliko sastanaka, imali smo obećanja da će se riješiti pitanje radnika, 13 plata nam se duguje... Ne možemo više izdržati, nemamo od čega prihranjivati porodice.

Halilović je istakao da strpljenja više nemaju. Zenička Željezara od prošle sedmice zvanično je u stečaju, a upitna je sudbina za više od 340 radnika. Oko 150 radnika je 8. januara došlo pred zgradu Vlade FBiH u Sarajevu ali ih niko nije primio. U više navrata su blokirali saobraćaj na cesti M17 tražeći svoja prava. 

Radnici Jedinice za ishranu su tražili da počnu saradnju s Mittalom, ali je Vlada FBiH dozvolila Mittalu ugovore sa dvije druge kompanije.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.