23.1.2018. 21:00
0
Dunja Mijatović ušla u drugi krug izbora za povjerenika za ljudska prava Vijeća Evrope
Dunja Mijatović ušla je u drugi krug izbora za povjerenika za ljudska prava Vijeća Evrope.

“Naša Dunja Mijatović ide u drugi krug sa francuskim kandidatom. Razlika nije velika. Sutra je dan D. Moramo se svi potruditi! Očekivanja su pozitivna”, napisao je na svom zvaničnom Twitter nalogu Saša Magazinović, SDP-ovoj poslanik u državnom Parlamentu Bosne i Hercegovine.
U prvom krugu Mijatović je osvojila 76 glasova. Pierre-Yves Le Borg iz Francuske  je osvojio 105 glasova. Na trećem mjestu bio je slovenački kandidat Goran Klemenčić sa 67 glasova.

Drugi krug glasanja će se obaviti sutra.

Mandat povjernika za ljudska prava Vijeća Evrope traje šest godina.

Cilj Vijeća Evrope za ljudska prava je promocija svijesti i poštivanja ljudskih prava u 47 država članica Vijeća Evrope. Institucija je Vijeće Evrope uspostavilo 1999. godine.

Član Socijaldemokratske partije Jan Škoberne izjavio je: „Podržavamo i uradit čemo sve sto možemo, da sutra zajedno pobjedimo. Sretno i čestitam.“

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.