24.1.2018. 8:42
0
U Crnoj Gori nema malih boginja
Dok se region bori sa malim boginjama, u crnogorskom Institutu za javno zdravlje poručuju da građani Crne Gore nemaju razloga za brigu.

Kako su objasnili, od početka godine istraživano je više sumnjivih slučajeva kod kojih je nakon laboratorijskih pretraga odbačena infekcija virusom malih boginja.

"Samim tim, u Crnoj Gori, od početka godine nije bilo registrovanih slučajeva obolijevanja od malih boginja", kazali su Dnevnim novinama iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Međutim, zbog epidemiološke situacije u regionu, na snazi je, kako kažu, pooštren nadzor nad osipnim groznicama, prenosi RTCG.

(FENA/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.