24.1.2018. 12:39
0
Grupa studenata Univerziteta iz Bolonje posjetila Srebrenicu
Grupa studenata bolonjskog univerziteta posjetila je danas Srebrenicu kako bi se informirali o onome što se u proteklom ratu desilo na tom području, a razgovarale su tom prilikom i s članicima Udruženja "Snaga žene“.

_ Tokom razgovora zaključili smo da studenti površno znaju šta se desilo u Srebrenici i kroz naš razgovor upoznajemo ih s onim što smo preživjeli. Našu životnu priču dijelimo s njima - kazala je članica ovog udruženja Mirsada Gušić.

Studentica iz Japana Karen Muramatsu kaže da je prvi put u posjeti BiH.

- Nikad nisam bila u Bosni, prvi put sam bila u Sarajevu i posjetila sam međunarodne organizacije i državne institucije. Čuli smo šta se desilo u Srebrenici, ali površno - rekla je Muramatsu.

Psihoterapeut u Udruženju "Snaga žene“ Sabina Duman ističe da ovo udruženje skoro petnaest godina pruža psihosocijalnu, medicinsku, ekonomsku i pravnu pomoć članicama udruženja u Potočarima.

- Aktivnosti se održavaju kroz invidualni i grupni tretman žena povratnica u Srebrenici. Realizujemo ekonomski projekt s ciljem osnaživanja žena. Zadnjih sedam godina imamo posjete studenata koji dolaze na čas historije kako bi čuli od žena kroz šta su prošli i kakav je danas život povratnika - naglasila je Duman.

Grupa studenata danas će posjetiti Memorijalni centar u Potočarima i odati počast žrtvama genocida.

 (FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.